Kodunuzu mu unuttunuz?

DABİS’e kaydoldunuz. Kariyer yolculuğunuza başlamak için Türkiye’nin her yerinden bir psikolojik danışman ve rehber öğretmene başvurabilirsiniz.

Öğrenci Kodunuz:  


SIKÇA SORULAN SORULAR

Danışman olarak kayıt olmak için görseldeki adımları izlemeniz gerekmektedir.

Öğrenci veya mezun olarak kayıt olmak için görseldeki adımları izlemeniz gerekmektedir.

Lise, üniversite, açıköğretim öğrencileri ve mezunlar sisteme kayıt olduktan sonra sistemin kişiye özel ürettiği kod ile kariyer danışmanı aracılığıyla sisteme erişebilmektedir.

Ortaokul ve lise öğrencileri öğrenci kodları ile öğrenim gördükleri eğitim kurumunun kariyer danışmanına; mezunlar ve açıköğretim ya da üniversite öğrencileri öğrenci kodları ile mezun oldukları ya da kendilerine yakın liselere, rehberlik araştırma merkezlerine veya İŞKUR İl Müdürlüklerine bağlı hizmet binalarına giderek kurumun kariyer danışmanına ulaşabilirler.”

DABİS’ teki kullanıcı adınız, kurumunuzda resmi olarak kullandığınız e-posta adresinizdir. Şifrenizi unuttuysanız giriş sayfasındaki “Şifremi Unuttum” butonunu kullanarak şifrenizi güncelleyebilirsiniz.

E-posta adresinizin güncellenmesi için dabis@iskur.gov.tr adresine e-posta iletebilirsiniz.

DABİS projesinin çıktıları sadece kariyer danışmanlığı ve mesleki danışmanlık faaliyetleri yürütecek olan iş ve meslek danışmanları ile okul rehber öğretmenlerinin kullanımına açılmıştır. Veri güvenliğini sağlamak amacıyla sistemi kullanmadan önce gizlilik sözleşmesinin onaylanması gerekmektedir.

DABİS Kullanım Kılavuzuna erişmek için tıklayınız.

DABİS’ e yıl boyu erişim sağlanabilmektedir.

DABİS’ te kullanılan gösterge tanımları için tıklayınız.

DABİS Rehber’deki “Üniversite/Bölüm Profili” ile “Karşılaştırmalar” bölümlerindeki veri ÜNİ-VERİ’nin kapsamı genişletilerek hazırlanmış olup lisans bölümleri 81, ön lisans bölümleri ise 42 farklı bölüme indirgenerek sınıflandırılmıştır. 2010-2023 yılları arasında lisans/ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin verisi analiz edilmiştir ve yeterli mezun sayısı olmayan üniversite/bölümler verinin güvenilirliği açısından analize dâhil edilmemiştir.

Göstergeler, ilgili üniversite ve bölüm mezunlarının iş gücü piyasası performanslarını ortaya koymaktadır. Böylelikle öğrenciler merak ettikleri bölüm ve üniversiteye ait detaylı bilgiye sahip olabilmektedir.

Karşılaştırmalar, merak edilen iki farklı bölümün ve üniversitenin iş gücü piyasası performanslarını karşılaştırma imkânı sunmaktadır.

Puan türü ve bölüm sınıflandırması için tıklayınız.

Lisans bölüm sınıflandırmaları için tıklayınız. Önlisans bölüm sınıflandırmaları için tıklayınız.

NACE, sektör dağılımı göstergesindeki 19 sektöre yönelik ekonomik faaliyetlerin Avrupa'daki istatistiksel sınıflandırmasıdır.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nin alım bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ BAĞLANTILAR

DÜNYA ÜNİVERSİTE SIRALAMALARI